Multifocale glazen

De meeste brildragers hebben vanaf hun 40e een bril nodig voor dichtbij en veraf, omdat onze ogen naarmate ze ouder worden minder goed van dichtbij kunnen scherpstellen. Het is al jaren niet meer nodig om twee aparte brillen te gebruiken: sinds 1959 bestaat namelijk het multifocale glas. Een bril met multifocale glazen heeft een leesgedeelte én een gedeelte voor veraf zien, waarmee de brildrager op alle afstanden scherp kan zien. Voor veel brildragers is een multifocale bril door de verschillende overgangen in de glazen echter best even wennen. 

Essilor, uitvinder en fabrikant van de bekende Varilux brillenglazen, heeft de afgelopen jaren veel onderzoek verricht naar het perfectioneren van het multifocale glas.

Lees hier meer over de verschillende glas soorten van Varilux.

 

Door verschillende innovaties op het gebied van technologie en design, vastgelegd in vijftien nieuwe patenten, maakt de Varilux S-series het verschil voor brildragers die behoefte hebben aan een perfect zicht op elke afstand. Tot nu toe was er bij multifocale brillen altijd sprake van een technisch compromis: ofwel hadden glazen een breed gezichtsveld maar een aanzienlijk schommeleffect, ofwel een minimaal schommeleffect gecombineerd met een kleiner gezichtsveld. Een gevolg van het schommeleffect is dat rechte lijnen gebogen lijken, waardoor brildragers bijvoorbeeld soms onzeker zijn bij het aflopen van een trap. Dat is met de Varilux S-series verleden tijd.


Nieuwe technologieën

Eén van de nieuwe technologieën, Nanoptix genaamd, zorgt ervoor dat het glasoppervlak vijf keer nauwkeuriger geproduceerd wordt. Brildragers ervaren hiermee meer evenwicht bij beweging. De SynchronEyes-technologie houdt bij het ontwerp van het brillenglas rekening met de verschillen tussen het linker- en het rechteroog. Hierdoor wordt het beeld dat in elk oog wordt gevormd, afgestemd op datgene dat in het andere oog wordt waargenomen. Het resultaat is een ongekend breed gezichtsveld in het glas, waardoor brildragers minder met hun hoofd hoeven te bewegen om de wereld om hen heen te zien. Dankzij de nieuwe 4D Technologie kunnen opticiens bij het aanmeten van een bril zelfs rekening houden met het dominante oog van de brildrager. Voor de brildrager betekent dit dat de reactiesnelheid en het aanpassingsvermogen van de ogen versnelt, waardoor het ruimtelijk inzicht aanzienlijk ervaart.

Visioffice: uw brilglas is net zo uniek als uw vingerafdruk
De opticien van tegenwoordig beschikt over steeds meer geavanceerde apparatuur om de beste bril aan te meten. De nieuwste trend in de optiekwereld is het gepersonaliseerde brillenglas. Natuurlijk krijgen brildragers altijd glazen op de juiste sterkte, maar een steeds grotere groep vakopticiens gaat nog een stap verder. Zij kunnen een persoonlijke ‘eyecode’ vaststellen met behulp van de door Essilor ontwikkelde ‘Visioffice’. Visioffice is een geavanceerd digitaal meetsysteem, dat door middel van een speciale 3D-meting in enkele seconden meer dan 20 gegevens vaststelt. Onder andere de natuurlijke kijkrichting, de houding/stand van het hoofd en de draaipunten van de ogen worden in kaart gebracht. Deze gegevens zijn net zo uniek als een vingerafdruk en hebben een belangrijke invloed op de zichtkwaliteit. Wanneer deze metingen worden meegenomen in het ontwerp van de Varilux S-series brillenglazen dan is het resultaat een op maat gemaakt glas, met vijf keer meer scherpte, ongeacht de richting waarin de brildrager kijkt. Varilux S-series brillenglazen met persoonlijke 'eyecode'™ bieden het beste kijkcomfort en een ongekende bewegingsvrijheid in vergelijking met een standaard brillenglas.


Meer dan 50 jaar innovatie met Varilux

In 1948 droomde Bernard Maitenaz, ingenieur aan de Société des Lunetiers, van een glas dat presbyopie op een natuurlijke wijze kon corrigeren. Hij wilde een brillenglas ontwikkelen waarmee een naadloos, scherp zicht van zowel dichtbij als ver mogelijk was. Bernard werkte dag en nacht aan de berekening van multifocale optische oppervlakken en deed onderzoek naar de ideale vorm en de industriële productie van dit baanbrekende type brillenglas. In 1959 was het eerste multifocale brillenglas een feit. Bernard droomde toen al van de technologieën die nu worden meegenomen in Varilux S-series. Meer dan vijftig jaar later is Varilux uitgegroeid tot het referentiemerk voor multifocale glazen, met wereldwijd meer dan 400 miljoen dragers van Varilux glazen.


Meer informatie over de mutlifocale glazen van Varilux (Essilor), vindt u op de website van Essilor zelf, bekijk de informatie per glas soort hier.



  • Veilig betalen met:

  • Wij bezorgen met: