Het bedrijf

Willem Tuijn was 25 jaar oud toen hij zijn geboortegrond in de Beemster verliet om zich in een ander poldergebied te vestigingen. Na een stage bij de firma Gort in Sliedrecht, waagde hij het erop voor zichzelf te beginnen. Zijn keus viel op Oudshoorn, waar hij zich in april 1891 vestigde in de Hooftstraat op nummer 136. De nering bestond in het begin uit goud en zilver, alsmede kinderspeelgoed, vogelkooien en later ook kant en klare brillen en lorgnetten.

In 1922 verhuisde de firma Tuijn naar het pand, Hooftstraat 55. Na het overlijden van Willem in 1923 zette zijn weduwe de zaak voort tot haar overlijden in 1936. Vervolgens namen de kinderen Alida Geertruida (overleden in 1943) en Pieter Gerrit Tuijn, de zaak over.

Pieter Gerrit Tuijn was in de leer geweest bij van Dam in Bodegraven en trouwde met Adry de Boer. Adry was degene die de zaak in 1939 uitbreidde met een optiekafdeling.

Op 7 april 1955 verhuisde de firma wederom binnen de Hooftstraat, dit keer naar nummer 21. In 1964 werd het aangrenzende pand, nummer 23, aan de winkel toegevoegd. Hierin startte zij de optiekafdeling welke in 1974 naar de Aarhof verhuisde. In 1969 splitte de zaken zich van elkaar, de juwelier werd geleid door de zoon van Pieter Gerrit Tuijn en de optiek door zijn dochter. De optiek groeide en opende 2 nieuwe Tuijn vestigingen binnen Alphen a/d Rijn en de vestiging Veldhoen Brillen in Nieuwkoop.

Na ongeveer 45 jaar gescheiden te zijn waren het de kleinkinderen van Pieter Gerrit Tuijn die in 2000 beide zaken wederom samenvoegden naar het eerste idee van Pieter Gerrit en zijn vrouw Adry. In 2009 zijn de centrum vestigingen van de optiek en juwelier weer bij elkaar op één locatie aan de Aarkade gevestigd.

Ruim 127 jaar na de eerste opening is er een grote familie bij Tuijn ontstaan die de droom van Willem Tuijn iedere dag met veel trots en herinneringen doorzetten..  • Veilig betalen met:

  • Wij bezorgen met: