Soorten lenzen

Bij Tuijn Optiek hebben wij meerdere soorten contactlenzen beschikbaar.

Bekijk de verschillende opties en klik op de soort contactlenzen voor meer informatie.

Daglenzen

Er staat nu niets meer in de weg om uw bril af te wisselen met contactlenzen!

Heeft u wel eens overwogen contactlenzen te gaan dragen of uw bril af te wisselen met contactlenzen? Dan zijn daglenzen de ideale oplossing.

Bij Tuijn Optiek hebben we een groot assortiment daglenzen van o.a. de merken Alcon en Coopervision. Zo bieden wij diverse daglenzen met oplossingen ook in multifocaal. 

 

Maandlenzen

Voelen uw ogen soms vermoeid, droog en gevoelig? Wie meer dan 2 uur per dag aan een digitaal scherm besteedt loopt het risico op Digital Eye Fatigue. U heeft een contactlens nodig die is ontworpen voor uw levensstijl. Biofinity energies zijn ontworpen voor uw digitale lifestyle. U kunt makkelijker van ON naar OFF-screen activiteiten schakelen. Aquaform technologie bindt vocht in de lens en houdt deze zacht zodat het comfortabeler aanvoelt tijdens het dragen. 

Meer weten? Maak een afspraak met één van onze contactlensspecialisten.

'Harde lenzen' - Vormstabiele contactlenzen op maat

De vormstabiele lenzen van Procornea, de Senso Select is de ideale lens voor iedereen die hoge eisen stelt aan goed zicht in combinatie met maximaal comfort. Haarscherp, comfortabel, individueel design, hoogwaardig materiaal en een korte gewenningstijd. Een vormstabiele lens zonder zichtbare overgangen. Senso Select biedt een combinatie van optimaal draagcomfort en een perfecte visus. Senso Select is ook verkrijgbaar met een multifocaal segment voor mensen met een leesadditie. 

Meer weten? Maak een afspraak met één van onze contactlensspecialisten.

Nachtlenzen

DreamLite lenzen zijn lenzen die 's nachts worden gedragen. Ze veranderen de vorm van het hoornvlies op een gecontroleerde wijze zo, dat uw ogen de ideale vorm aannemen en u overdag geen bril of lenzen meer hoeft te dragen. Dit proces van gecontroleerde verandering heet Orthokeratologie. Met DreamLite kiest u dus voor optimaal comfort. Dag en nacht!

Na de eerste nacht is tweederde van de benodigde correctie al gedaan. Enkele dagen later kunt u zonder bril of contactlenzen goed en scherp zien en draagt u de DreamLite lenzen alleen nog 's nachts.        

 

Is de correctie volledig omkeerbaar?

Uit ervaring en uit testen blijkt dat het hele proces 100% omkeerbaar is. Met andere woorden: Wanneer u om wat voor reden dan ook stopt met DreamLite, neemt het hoornvlies zijn 'oude' vorm weer aan. U kunt na enkele dagen uw oude lenzen weer in of uw oude bril weer op. Hieruit blijkt dat DreamLite een veilig en voordelig alternatief is voor laserbehandeling.

Zijn mijn ogen ook geschikt voor DreamLite?

Wanneer u bijziend bent en uw sterkte niet hoger is dan -4.50 D komt u in aanmerking! Maak zo snel mogelijk een afspraak en laat u uitleggen hoe het DreamLite systeem werkt.

De voordelen van DreamLite in het kort: 

 • Overdag geen lenzen of bril meer nodig
 • Zeer snelle en comfortabele gewenning 
 • Veilig en volledig omkeerbare correctie 
 • Voordelig alternatief voor laserbehandeling
 • 4x keer per jaar controle en elk jaar nieuwe lenzen
 
Myopie Management
Wie zorgt er voor zijn/haar ogen? Bijziendheid (myopie) komt steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor. Ook de mate van bijziendheid wordt steeds extremer. Op dit moment is al zeker 50% van de jongeren in Europa bijziend. In Azië is dat zelfs meer dan 80%. Procornea Nederland B.V. levert het enige CE-gecertificeerde product in Benelux dat een remmende werking heeft op de verergering van bijziendheid bij jongeren (myopie management). 

Multifocale lenzen

AIR OPTIX zijn revolutionaire silicone hydrogel maandlenzen voor overdag. Ze laten tot 5 keer meer zuurstof door dan traditionele, zachte hydrogel maandlenzen. AIR OPTIX lenzen werden ontworpen om de mogelijke tekenen van een zuurstoftekort te verminderen, en zijn een uitstekende keuze voor mensen die op een gezonde manier hun lenzen vele uren per dag dragen, het aanbevolen vervangschema is 1 maand.  

Voordelen van AIR OPTIX contactlenzen:

 1. Zeer hoge zuurstofdoorlaatbaarheid, dus gezonder voor je ogen.
 2. Een laag watergehalte, dus minder uitdroging van je ogen en meer comfort, met name op het einde van de dag.
 3. Zeer gemakkelijk hanteerbaar bij het inzetten en uitnemen.

De multifocale lenzen van AIR OPTIX - AQUA MULTIFOCAL hebben de volgende belangrijke eigenschappen: 

 • Hoogzuurstofdoorlaatbare maandlens voor een scherp zicht op alle afstanden, voor wie moeite krijgt met lezen. Bevat het AQUA Moisture systeem voor extra comfort, van bij het inzetten, de hele dag, elke dag
 • Overdag dragen, hoe lang de dag ook duurt
 • Maandelijks vervangen
 • Verkrijgbaar in: 3-pack en 6-pack
 • in volgende sterktes: +6.00 t/m -10.00, in 3 addities: low, medium en high.

Probeer vandaag nog en ervaar zelf het verschil! Omdat deze lenzen gemaakt zijn uit een ander materiaal, is het ook aan te raden een bijpassende vloeistof te gebruiken.

  • Veilig betalen met:

 • Wij bezorgen met: