Oogzorg voor kinderen

De oogfouten bij kinderen geven niet altijd klachten van minder goed zien

Kinderen hebben een uitstekend vermogen om eventuele oogfouten zelf te corrigeren. Maar een ongewone leeshouding, vermoeidheidsverschijnselen, vreemde werkafstanden, afnemende schoolprestaties en andere vage klachten kunnen het gevolg zijn van oogklachten.

Als u als ouder of verzorger één of meerdere van bovenstaande klachten herkent dan kunt u een oogonderzoek laten uitvoeren.

De kosten voor een optometrische oogmeting voor kinderen kost €54,-. En speciaal voor alle dappere kinderen hebben we een speciaal cadeautje en een ‘KIJK’ diploma!


Niet alleen het zicht maar ook het dieptezien bij kinderen is volop in ontwikkeling. Ook leren de ogen samen te werken. 
Kinderen jonger dan 8 jaar zullen daarom altijd naar de orthoptist verwezen worden. De orthoptist controleert of de ogen van uw kind zich goed ontwikkelen.

Vanaf 8 jaar tot de pubertijd komen kinderen bij Tuijn Optiek bij de optometrist terecht. De optometrist kan er dan ook voor kiezen om druppels bij uw kind toe te dienen. Deze druppels zorgen er voor dat het accommoderend vermogen tijdelijk wordt uitgeschakeld, waardoor de juiste sterkte gemeten kan worden.

U bent uiteraard altijd welkom bij één van onze vestigingen, echter voor een optometrische oogmeting en een contactlensmeting werken wij op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Zie de contactgegevens van alle vestigingen op onze contact pagina.  • Veilig betalen met:

  • Wij bezorgen met: