Optometrie bij Tuijn Optiek


Wat is een optometrisch onderzoek

Naast een uitgebreide ‘gewone’ oogmeting en het nauwkeurig meten van de oogdruk, kunnen wij op uw verzoek of naar aanleiding van klachten, een uitgebreid oogonderzoek verrichten. 

Met geavanceerde apparatuur onderzoeken onze optometristen verschillende aspecten van het oog. We beoordelen of er sprake is van aandoeningen die uw gezichtsvermogen nu of in de toekomst kunnen beïnvloeden. Indien nodig verwijzen wij u door naar uw  huisarts of oogarts voor verder onderzoek. Zo bent u verzekerd van snelle, toegankelijke oogzorg dicht bij huis; veilig en vertrouwd.


Druppelen

Soms wordt er bij een optometrisch onderzoek gebruik gemaakt van verdovingsdruppels en/of diagnostische medicijnen. Door het gebruik van deze druppels wordt de pupil verwijd, waardoor de optometrist aspecten van het achterste gedeelte van het oog, zoals het netvlies, grondig kan onderzoeken.

Ook schakelen deze verdovingsdruppels tijdelijk de spier waarmee u scherp stelt uit, om tot een volledige sterktebepaling van brillenglazen en/of contactlenzen te komen. U kunt tijdelijk lichtgevoeliger zijn vanwege de vergrote pupil.

Wij raden u aan een goede UV-werende zonnebril mee te nemen. Door de vergrote pupil gaat u ook waziger zien gedurende 5 uur, wij raden u dan ook aan geen auto te rijden.

Een optometrisch onderzoek bij de optometrist duurt gemiddeld 45 minuten en kost € 72,-.

Lees hier de meest gestelde vragen over een optometrisch onderzoek.

 

 


Wie is de Optometrist

Een optometrist is een HBO-geschoolde eerstelijnszorgverlener, die bepaalde taken van een oogarts kan én mag overnemen. Deze oogzorgspecialist onderzoekt, speurt, diagnosticeert en werkt daarbij nauw samen met uw huisarts, oogarts en orthoptist. Het beroep optometrist is sinds 15 november 2000 wettelijk erkend door het Ministerie van Volksgezondheid. Een optometrist levert oogzorg; uw ogen zijn bij hem of haar dus in goede handen.

In onze winkel op de Aarkade bent u elke dag welkom, alleen op zondag is onze optometrist niet in huis.
 


  • Veilig betalen met:

  • Wij bezorgen met: