Zonbescherming

Net zoals we onze huid beschermen tegen UV-stralen, is het ook belangrijk om onze ogen en de huid daar omheen tegen de zon te beschermen. De zon en haar UV-stralen kunnen uw ogen beschadigen en de huid verouderen. Schadelijke UV-stralen zijn er bij elk weertype, draag daarom een zonnebril met de juiste bescherming en een hoge E-SPF factor (Eye Sun Protection factor).

E-SPF Factor - bescherming tegen UV
De E-SPF factor geeft de mate van zonbescherming van een brillenglas aan. Het E-SPF systeem is eenvoudig, hoe hoger de waarde hoe hoger de bescherming. Een zonnebril met 100% UV-bescherming heeft de aanduiding 100% UV of UV400. 

CE Markering - bescherming tegen verblinding
Een zonnebril heeft een CE markering, gevolgd door een cijfer van 0 tot 4. Dit getal geeft de kleurintensiteit van de glazen weer ofwel de bescherming tegen verblinding. CE 0 geeft aan tot 20% absorptie van het licht en bescherming 4 wil zeggen 92-97% lichtabsorptie. Voor goede bescherming wordt absorptie van minimaal 75% aangeraden dus kunt u kiezen voor een zonnebril met de minimale waardering CE 3 in de zomer.

De kleur van de glazen heeft effect op de bescherming tegen lichtabsorptie en verblinding, niet tegen UV-stralen.

Schadelijk UV-licht
Zonneglazen met een Crizal® Sun™ UV-coating hebben een unieke eigenschap. Zij neutraliseren zelfs de UV-stralen die de ogen bereiken via de achterzijde van het brillenglas. De meeste andere zonnebrillen houden hier geen rekening mee en beschermen alleen tegen UV-stralen die via de voorzijde op de glazen vallen. Want wist u dat tot 50% van de UV-stralen via de achterkant in het oog komen? Bescherm je ogen zo goed mogelijk en geef schadelijk UV-licht geen kans. 


Vergeet vooral de kinderen niet

De ogen van kinderen hebben geen natuurlijke bescherming. De lens in de ogen heeft namelijk bijna geen beschermende pigment in tegenstelling tot bij volwassenen. De ogen van de kinderen absorberen daardoor meer schadelijke stralingen. Bij veel blootstelling aan de schadelijke stralingen kunnen de ogen uiteindelijk beschadigen of kan het pijnklachten veroorzaken.

Bij Tuijn Optiek vinden wij oogzorg en zonbescherming belangrijk en bieden daarom een groot assortiment kinderzonnebrillen aan waarbij u uw kind de beste bescherming kunt geven welke zij nodig hebben op de boot, in de bergen of tijdens zon- en/of skivakantie.

De “gadget” kinderzonnebrillen filteren geen UV stralingen en stimuleren de expansie van het pupil. Het kind denkt vervolgens makkelijk te kunnen kijken en opent de ogen wijd in de zon. Het oog absorbeert hierdoor veel te veel schadelijke stralingen.

 Zonbescherming is niet alleen voor u, maar ook voor de kinderen belangrijk. Bij onze Tuijn Optiek vestigingen kunt u de collecties kinderzonnebrillen komen bekijken.  • Veilig betalen met:

  • Wij bezorgen met: