Brillenglazen

Bij Tuijn Optiek bieden wij u enkelvoudige en multifocale glazen van Essilor/Varilux aan.

Hoe werkt het brillenglas? Het brillenglas bestaat uit drie hoofdonderdelen: het oppervlak, het materiaal en de technologie.

Waaruit bestaat een brillenglas? Een brillenglas bestaat uit drie componenten:

Glasdesign - Het glas wordt ontworpen naar de persoonlijke behoeften van de drager, bijvoorbeeld glazen voor bijziendheid of verziendheid. Opties voor design zijn bijvoorbeeld leesglazen, bifocale, trifocale en progressieve glazen en computerglazen.

Materiaal - De look, het gewicht en de slagvastheid van uw bril hangt af van het materiaal (bijvoorbeeld plastic of glas) waar uw brillenglas van gemaakt is.

Coating - De eigenschappen van het brillenglas hangen af van de afwerkingslagen die zijn toegepast op het brillenglas. Opties zijn bijvoorbeeld meekleurend, polariserend, ontspiegeld, kras werend en vlek werend, en coatings die stof of water afstoten en condens tegengaan.  

 

De juiste glazen voor verschillende aandoeningen

Verschillende oogaandoeningen vragen om verschillende brillenglazen

Bijziendheid - Lichtstralen vallen vóór het netvlies in plaats van erop, waardoor objecten van een afstand wazig lijken. Om dit te corrigeren wordt een brillenglas met 'min'-sterkte gebruikt. Dit glas is dikker aan de rand en dunner in het midden, zodat lichtstralen naar buiten worden gebogen. Daardoor vallen deze op het juiste brandpunt samen en ziet de drager weer scherp. 

VerziendheidLichtstralen vallen achter het netvlies waardoor objecten op alle afstanden, vooral van dichtbij, wazig worden. In dit geval is er een brillenglas met 'plus'-sterkte nodig. Dit glas is dikker in het midden en dunner aan de randen, zodat lichtstralen naar binnen worden gebogen. Daardoor vallen de lichtstralen op het juiste brandpunt samen en wordt het zicht gecorrigeerd. 

AstigmatismeHet hoornvlies is ovaal in plaats van rond, waardoor het licht niet op het juiste deel van het netvlies valt en het zicht wazig wordt. Astigmatisme kan leiden tot bijziendheid, verziendheid, of beide. Om het zicht te corrigeren worden clindrische glazen het meest gebruikt. De glazen kunnen een min- of plussterkte hebben, afhankelijk van het soort astigmatisme.


Wanneer u uw brillenglazen kiest… Het design, materiaal en de technologie van uw brillenglazen zal de look van uw bril bepalen. Elk van deze drie componenten zal een invloed hebben op de keuze van uw bril en de uiteindelijke prestatie van uw brillenglazen. Overleg met uw opticien hoe u het beste uit uw brillenglazen kunt halen.Lees hier meer over de technologiën en de soorten brillenglazen die wij aanbieden. 

Enkelvoudige glazen

 Multifocale glazen
Varilux X serie **2017**  Eyezen - multimedia glazen
Crizal ontspiegeling  Crizal Transitions (meekleurend glas)
Xperio & ESPF zonneglazen  Beschermlaag - Optifog


 

Vergoeding zorgverzekeraar
Klik hier om te zien hoeveel u krijgt vergoed van uw zorgverzekeraar voor uw nieuwe bril.
  • Veilig betalen met:

  • Wij bezorgen met: